vineri, 25 iunie 2010

Amintiri pentru viitor

Ti s`a intamplat vreodata ca...
... sa treci printr`un loc si sa ti sa para special, ca si cum ar fi exact ceea ce ai avea nevoie?
... stand in masina, sau in tren, lasand gandurile sa hoinareasca aiurea la orice amanunt si cu privirea pierduta printre firele de culori, sa observi ca imaginile ti se perinda prea repede in fata ochilor? Sa vrei sa le readuci, pentru ca simteai acea stare "de bine"?
... un zambet, o floare, un anumit fel de macare, un cuvant bland, o privire calda, ori niste maini tremurande, sa`ti aminteasca de copilarie, in serile senine cu zapada, stand in jurul focului, alaturi de bunicii pe care`i numeai "preferati" chiar daca nu`ti citeau povesti? 
... niste culori aparent triste sa`ti poarte gandurile spre leaganul de altadata, imbibat de razele soarelui, in care te bucurai sincer, la cei cativa anisori ai tai?
... un cuvant spus "la intamplare" sa te atinga atat de mult, incat sa te poata face sa`ti schimbi o decizie gresita?
... sa fii constient ca poate fi pentru ultima sau singura data cand ai putea sa`ti indeplinesti o dorinta, dar sa renunti la ea pentru ca cineva are mai mare nevoie de tine, chiar in acele momente? 
... privind pe ferastra intr`o vreme morocanoasa, sa`ti amintesti de ziua in care, la plimbare, fara umbrela, plictisit sa astepti incetarea, ai sarit in mijlocul ploii, fara ca sa te mai feresti? Privind cerul intunecat, lasai ca fiecare picatura de ploaie sa te atinga suav si nu fugeai murmurand spre cel mai apropiat adapost?
... trecand pe o poteca veche, sa privesti urma imaginara a pasilor care te`au adus in locul unde nu mai incapea niciun gand trist? Ai vrea sa pasesti pentru ca sa mai repeti inca odata senzatia, dar se pare ca viata te duce intr`o alta directie? E posibil ca sa fie si altceva, altundeva in care sa nu fie loc de tristete?
... sa auzi o voce cunoscuta si sa`ti amintesti de un prieten drag, sa il suni si sa realizezi ca de tine avea cea mai mare nevoie?
... sa te trezesti dupa doar cateva minute de dormit, intr`o dimineata mohorata, cu ceata, dar observand un colt de verdeata, intreaga zi sa`ti devina senina?
... sa vezi o pasare cum isi inalta zborul si sa`ti doresti sa fii alcolo sus, printre nori, sau alaturi de stele?
... sa`ti amintesti cu cata nerabdare asteptai sa intri in casa bunicilor, intampinat cu atata bucurie, dupa un drum lung? Si mai stii cum mirosea a prajiturile tale favorite?
... sa te saturi sa privesti odata cu ceilalti doar exteriorul si sa te hotarasti ca mereu sa descoperi si sa accepti mai intai interiorul?
... in aceeasi zi mai multe persoane sa`ti spuna acelasi lucru, fara sa se fi vorbit?
... discutand cu cineva, sa primesti incurajarea fara de care simteai ca te pierzi "in multime"? Ti s`au spus anumite cuvinte pe care poate nu le meritai, dar au ajuns in inima ta si au ramas acolo pentru totdeauna, atat vorbele, cat si persoana?
... sa fii gata sa cazi, dar pentru ca a fost cineva langa tine, s`a oprit din drumul lui, te`a prins de mana, te`a ajutat si te`a asteptat sa`ti revii, ai putut sa te ridici si sa continui?
... sa vrei sa spui atat de multe, entuziasmat, dar sa nu reusesti sa legi decat franturi de cuvinte? Sa`ti dai seama ca oricat de mult ai multumi pentru ceva, nu ar fi de`ajuns niciodata?

Stiai ca au fost momente unice?

6 comentarii: